Cyclocross

cyclocross2.jpg

Cyclocross


Cyclocrossfans, hebben we jullie aandacht? Binnenkort kijk je misschien helemaal anders naar de krachtmetingen tussen Sven Nys, Niels Albert en de andere cyclocrosskampioenen.

panelgesprekpficon-inverwerkingsport

Dit is een gesprek met een groep van ca. 6 à 12 mensen omtrent een specifiek thema. Aan de hand van een aantal vragen wordt een gestructureerde groepsdicussie opgezet omtrent bepaalde ervaringen en meningen.

Het onderzoeksproject staat (tijdelijk) on hold.
Sport. 

 

Beleef een wedstrijd veldrijden in je woonkamer alsof je ter plekke naast het parcours staat, dankzij livecamerabeelden gefilmd vanop de fietsen, beelden gemaakt met dronecamera‘s, geluiden van renners, publiek, coaches en hindernissen, statistieken van hartslagritme, zuurstofsaturatie, trapfrequentie en positie.

Stap 1 in het onderzoek: een proefopname in het VRT-bos. Fiets en helm kregen extra camera’s aangebracht, de renner van dienst werd fysiek gemonitord en ook het GPS-signaal werd bijgehouden.

cyclo_expo1_multiscreen

Het resultaat van de fietstocht zie je in de video hieronder. Oneffenheden in het parcours zorgen voor schokken in het beeld en ook scherpe bochten worden extra geaccentueerd omdat de camera volledig meedraait met het stuur.

Om deze fenomenen te tackelen, hebben we beeldstabilisatietechnieken uitgeprobeerd om de camerabewegingen te reduceren en zo tot een “vloeiender” beeld te komen. De verschillende stappen in dat proces kan je op de website van VRT Onderzoek & Innovatie nalezen.