Over ons

De proeftuin

De Proeftuin is het testlab van de VRT waar je jouw mening kwijt kan over de media van morgen en waar je mediatoepassingen in een experimentele fase kan uittesten. Via deproeftuin.vrt.be kan iedereen zich registreren om deel uit te maken van het testpanel. Een unieke kans voor iedereen om een rol te spelen in de media van de toekomst.

Als panellid kan je bijdragen door een vragenlijst in te vullen, een prototype uit te testen, naar een groepsgesprek te komen of zelfs een applicatie mee vorm te geven.

Het gaat steeds om toepassingen in een testfase en niet om feilloos, afgewerkte producten. Ze dienen in de eerste plaats om nieuwe inzichten te verwerven en als een manier om kennis te vergaren over mediagebruikers. De testen in De Proeftuin kunnen natuurlijk altijd een vervolg krijgen en een aanzet zijn voor nieuwe mediatoepassingen.

 

Doe mee met de proeftuin  
 

Proeftuin_logo

OenI

VRT Onderzoek & Innovatie

De openbare omroep investeert in verschillende vormen van innovatief onderzoek. Op die manier levert ze een belangrijke bijdrage om Vlaanderen optimaal te laten inspelen op de kansen en mogelijkheden van de informatiemaatschappij, zowel voor de mediagebruiker als voor de hele media-industrie. In die context ging in 2012 VRT Onderzoek & Innovatie, het nieuwe onderzoeks- en proeflab van de VRT, officieel van start. De Proeftuin is een initiatief van VRT O&I met als doel een beter inzicht te krijgen in het toekomstig mediagebruik en nog beter in te kunnen spelen op de noden van de gebruikers.

 

Naar de O&I website

 

iMinds-SMIT VUB

VRT O&I werkt voor De Proeftuin samen met iMinds-SMIT VUB. Het panel van De Proeftuin valt onder het beheer van iLab.o.

SMIT is een onderzoeksgroep die focust op media, informatie en telecommunicatie. Ze is verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel en maakt deel uit van iMinds. iMinds is een onafhankelijke onderzoeksinstelling die in opdracht van de Vlaamse overheid innovatie binnen ICT stimuleert. iLab.o maakt deel uit van iMinds en heeft als taak proeftuinprojecten op te zetten, te ondersteunen en te begeleiden.

 

 

Naar de SMIT-website

iMinds-VUB-web_v1.0[1]